Wednesday, October 14, 2009


En Çok Satan Değilse de, En Çok Sorulan Kitap Bende! Dert Bende, Derman Sizde!

Önce kendim için yazdığım yazılar, okurlarını bulunca artık onlar için de yazmaya ve “şöhretinizin biçimi sizi esir alır” sözünü yaşamaya başladım. Hep ümit veren yazılar yazıp bu şekilde tanınınca, dertlenen yazılar yazmak “imajıma” uymaz oldu. Bir okurumun ilginç bir cümlesiyle irkildim ve kendime geldim: “Üzüntüleriniz olduğundan eminim. Ama o kadar çok insan size bakıyor ki, bunları yazamıyorsunuz!”

İçinde gerçek payı olan bir cümleydi bu ve dedim ki: “Yeter artık! Açıl rahatla gari!” Şimdi dert yanma sırası bende. Duygulu ve biraz da “rahatsız” olmayan birisi bu kadar şey yazabilir mi? Durum baştan belli. Ben dertsiz bir insan değilim, daha önce de söylediğim gibi “hüzün toplayan, ama neşe dağıtmaya çalışan bir şairim!” Yakışıklı olduğum kadar duygusalım da!

Şimdi gelelim şu aralar neyin daha iyi olması istediğime. Kitabım çok soruluyor, ama bir yandan da bulunamıyor. Şekillenen istatistiklere göre, 3 kitapçıya sorarsanız, dördüncüde bulabiliyorsunuz. Yayınevinin deposunda az bir miktar kitap kaldı. Ama kitapçılarda yok. Web sitelerinden alışveriş yapmak bizim için yeni ve detaylı bir kavram ve özellikle genç öğrenci okurlarımın kredi kartları da olmadığından durum zorlaşıyor.

Bu sefer en önemli noktalar kitapçılar oluyor. Türkiye’min birçok yerinden e-mailler veya mesajlar alıyorum: “Hocam sizin kitabı soruyoruz, bulamıyoruz” diyorlar. Okurlarla karşılıklı ağlaşıyoruz: “ne yapsak ne etsek” diye!

Bu konuda çaba gösteren herkese müteşekkirim ve bir yandan da onları tebrik ediyorum. Sadece benim kitabımı aradıkları için değil, bir kitabın peşine düştükleri için, onca işin arasında kitapçıları üşenmen dolaşıp bir kitabı arayıp-sordukları için.

Şimdi bu konudaki vizyonum nedir onu sizinle paylaşayım. Kitabımın bu yıl 10 baskı yapmasını ve diğer yazılarımın da kitap olmasını istiyorum. Çok şey mi istiyorum? Çok ise de yine istiyorum. Endişelenmeyin sizden değil, Allah'tan istiyorum; e sizden de destek istiyorum. Sizden Bunu isteyemez miyim? Tabi ki isteyebilirim!

Peki bu konuda ne yapabiliriz? Şunları yapabiliriz:

1. Kitabımı almış olsanız da çevrenizdeki kitapçılara sorunuz. "Biz de yok" derlerse yayınevine ulaşıp sitem edebilirsiniz: Neden Kitapevi: 0212-438 47 70 info@nedenkitap.com

2. Onların hayatlarına bir değer ekleyeceğine inanıyorsanız, kitabımı tanıdıklarınıza tavsiye ve dahi hediye edebilirsiniz. Benim kitabımı tanıttığım bir konuşmam var; bu ses dosyasını benden istediğiniz takdirde size hemen göndeririz.

3. Kitabımla ilgili olarak küçük bir grupla da olsa benimle sohbet etmek isterseniz, beni davet edebilirsiniz. Bunun için tabi ki bana önceden haber vermelisiniz. Asistanım davetinizle ilgilenip size gün verecektir.


4. Yine kitabımı tanıtan bir yazı bulunmaktadır. Bu yazının linki aşağıda verilmiştir; yazıyı tanıdıklarınıza iletebilirsiniz.


Bu konuda işe yarayacağını düşündüğünüz önerilerinizi bekliyoruz. Kitabımın tavsiyesinde temel ilke, benim yazılarımın ve kitabımın başkalarının hayatlarına bir şeyler ekleyebileceğine inanmanızdır. Hiç kimseden inanmadığı bir konuda destek beklemem, çünkü ben de inanmadığım bir konuda çalışmam, çalışamam.

Merak ettiğiniz ayrıntılar için bana e-mail yazabilirsiniz, zaten yazıyorsunuz da…
----------------
Savaş ŞENEL: Vizyonu, Misyonu ve Değerleri
---------------
Konuyla İlgili diğer yazılar, öneriler: Görmek istediğiniz linkin adını tıklayınız:
”Hayatı Iskalama Lüksün Yok!” adlı kitabın tanıtım yazısı
------------
Konuyla ilgili film-kitap önerileri yapmak-almak ve yorumlarınız için:
MSN: savassenel@hotmail.com
savassenel@savassenel.com
-------------